18 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Marinus Burgmeijer kraakt bouwplannen Driehoek

Geplaatst op: 16 september 2021

Marinus Burgmeijer sprak donderdag in de gemeenteraad

Marinus Burgmeijer kraakte donderdagavond in de gemeenteraad nog eens de woningbouwplannen in de zogenoemde Driehoek bij Hasselt. Volgens de bekende schilder hebben ondertussen meer dan duizend Zwartewaterlanders een petitie ondertekend.
Burgmeijer maakt zich druk om het aantasten van de bijzondere natuur in het gebied. Volgens hem nestelen er alleen al 43 vogelsoorten. “Moet dan werkelijk alles groter en meer. Gaat het grote geld altijd voor? Er zijn de afgelopen jaren langs de dijk tussen Genemuiden en Hasselt giga blokkendozen gekomen, terwijl het aantal weidevogels is gehalveerd.”
Volgens Burgmeijer moet het tij worden gekeerd en moet ook Zwartewaterland beter omgaan met de natuur. “Laten we zuinig zijn op wat we hebben. Verkrachten of koesteren we dit prachtig stukje natuur?”
Alfred Beens van de SGP vroeg Burgmeijer of hij gezien had dat het bouwplan is aangepast. Er staan nu minder woningen gepland. “Er moet gewoon niet gebouwd worden. Een nieuwbouwwijk op zo’n plek, hoe verzin je het?”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour