19 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recept v/d week: Pulled-chicken-crostini met radijs, avocado, gegrilde bimi en augurk

Geplaatst op: 18 september 2021

Deze week maken we een gerecht met een high-end feeling. Een ideaal voorgerecht voor een luxueus etentje. Geheid dat je tafelgasten geïmponeerd zullen zijn met dit eten. Het ziet er niet alleen prachtig uit, want het is ook nog eens heel smaakvol. De combinatie van smaken zijn namelijk perfect op elkaar afgestemd! En uiteraard staat de bijpassende wijn bij ons in de winkel.

Benodigdheden voor 3 personen

300 gr. kippendijen

2 tot 3 el. BBQ-saus

1 focaccia

China sprouts

3 augurken

1 avocado

2-3 radijsjes

Sap van een halve limoen

Bereiding:

1) Kruid de kippendijen met peper en zout en rooster ze, in een ovenschaal, in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dit duurt zo’n 20 tot 30 minuten maximaal. Of gebruik de left-overs van het gerecht van een maand geleden (de hele geroosterde kip). Trek de kippendijen uit elkaar en doe de barbecue saus erbij. Zet de ovenschaal weer in de oven voor nog zo’n 5 tot 6 minuten.

2) Snijd ondertussen de focaccia in plakjes en bestrijk deze met olie en leg ze apart. Snijd de augurk, radijs en avocado in smalle plakjes en/of reepjes.

3) Rooster de focaccia plakjes op de barbecue, totdat ze mooi goudbruin zijn. Smeer de bimi’s ook in met wat olijfolie, peper en zout en rooster ook deze voor 3 – 4 minuten. Zodra beide producten geroosterd zijn, haal je ze van de barbecue af.

4) En dan is het al opbouwen. Pak per bord drie plakjes focaccia. Doe er de pulled chicken op. Leg per reep focaccia een plakje avocado, plakje radijs, plakje aurgurk en wat china sprouts. Leg twee bimi’s bij de buitenste plakes focaccia. Snijd een halve limoen open en doe een beetje sap van een limoen over de crostini’s

5) En klaar is het! Je high-end feeling voorgerecht. Eetsmakelijk

Bekijk het recept en de bijpassende wijntip op de-groentemannen.nl/recept

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour