20 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aanleg sociale moestuin gestart  

Geplaatst op: 29 september 2021

Loonbedrijf Grolleman heeft vorige week vrijdag in de sociale moestuin zwarte grond afgegraven en wit zand opgebracht. Dit moet nu even inklinken. Daarna legt Mulder en Kroes Bestratingen de tegels erin. Beide bedrijven zijn Welzijn Zwartewaterland tegemoetgekomen in de kosten.

Vorig jaar is bij Welzijn Zwartewaterland het plan ontstaan om een sociale moestuin te realiseren. Dit wordt een plek voor mensen die van tuinieren houden maar daar op eigen gelegenheid niet meer toe in staat zijn.

Bij diverse organisaties zoals de gemeente Zwartewaterland en de Provincie Overijssel is het plan onder de aandacht gebracht. Zij stonden hier positief tegenover en het eerste geld is binnen. Met andere fondsen is nog overleg gaande.

Bij de tuindersvereniging Nut en Genoegen was een mooi perceel beschikbaar om te kunnen huren. Er zijn tekeningen gemaakt en op het informatiebord bij de moestuin is te zien hoe het er uit gaat zien. Omdat de tuin toegankelijk moet zijn voor rolstoelen en rollators, zijn er veel tegels nodig. De afgelopen maanden zijn deze door vrijwilligers bij verschillende particulieren in de gemeente opgehaald.

Tijdens een informatieavond zijn diverse commissies gevormd om de moestuin te realiseren en te laten functioneren. Er zal worden gewerkt met gemakkelijk toegankelijke bakken, waarvoor de materialen beschikbaar zijn gesteld door de bouwbedrijven Knol, Kijk in de Vegte en Kleveringa.

Wanneer alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden dit jaar afgerond en kan de moestuin volgend voorjaar in gebruik worden genomen.

   

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour