20 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Brandweer in de schijnwerpers bij bibliotheek 

Geplaatst op: 16 oktober 2021

De Hasselter brandweer trok zaterdagmorgen veel belangstelling van jong en oud bij de bibliotheek. Hier gaven zij iedereen de kans om meer te horen over het vak en zelf de brandweerspuit te hanteren.

Aaldert Bergman is een van de aanwezige leden van de brandweer. Hij geeft aan waarom de brandweer hier present is. ‘De bibliotheek vroeg om bij de  afsluiting van de kinderboekenweek vanmorgen aanwezig te zijn. Aan dit verzoek voldoen wij graag omdat de brandweer van ons allemaal is en door de burgers wordt betaald. We laten zien wat het werk van de brandweer inhoudt en willen kinderen hiervoor enthousiast maken.’

’Ook geven wij tips over de brandveiligheid zoals het plaatsen van rookmelders. Het verzetten van de zomertijd naar wintertijd eind oktober is een goed moment om de batterijen van deze melders te controleren. Anke Plaggenmarsch kwam met haar dochtertje een kijkje nemen: ‘Wij hebben wel een rookmelder maar die zit nog steeds in de doos. Goed dat de brandweer ons op het belang van dit apparaat wijst. We gaan de melder binnenkort zeker ophangen.’

Voor veel kinderen staat het beroep van brandweerman hoog op het verlanglijstje. Dat geldt ook voor de jeugdige Senn Smit. Zijn moeder geeft aan dat ‘Naast politieman en kickbokser kan na vandaag het beroep van brandweerman hieraan toegevoegd worden’.

Thema van de Kinderboekenweek was ‘Worden wat je wil’ waarin kinderen worden meegenomen in alles wat de arbeidsmarkt te bieden heeft.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour