31 maart 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Fraaie actie Hasselter ondernemers met Sinterklaas-rebus

Geplaatst op: 3 november 2021

Een groot aantal Hasselter ondernemers doet deze maand mee met een fraaie Sinterklaas-actie. Vanaf 19 november worden over de deelnemende winkels en horeca aanwijzingen verspreid om een rebus op te lossen. Met de juiste oplossing maak je vervolgens kans op een cadeaubon, te besteden bij de deelnemende ondernemers.

Wim Vos van Eetcafé De Compagnie is samen met Gea van Berkum van Lakrimi’s Boulevard kartrekker van de actie. Wim: “Heel mooi om het enthousiasme te zien onder de Hasselter ondernemers. Iedereen die wij hebben benaderd doet mee.” Klanten en bezoekers kunnen deelnemende ondernemers herkennen aan een postertje bij de ingang. In de zaak start de zoektocht naar een symbool dat staat voor een woord uit de rebus. De uiteindelijk tekst is verbonden aan Sinterklaas.

Maar om het niet al te makkelijk te maken zijn er een aantal essentiële woorden lastiger te vinden. Deze woorden, die net even anders zijn dan verwacht, zijn gekoppeld aan een aantal symbolen. Wim: “Als je bijvoorbeeld na een paar woorden denkt dat het ‘hoor de wind waait door de bomen’ is, dan hebben wij bomen vervangen door rozenstruiken.”

De uiteindelijke oplossing kunnen deelnemers in een speciale bus doen bij Lokaal 5 in de Hoogstraat. Deelnemers hebben een week de tijd de rebus op te lossen en 27 november is de trekking onder de goede inzendingen. Dan hebben de winnaars nog een week voor Sinterklaas de tijd de cadeaubon te verzilveren. Maar daarna mag natuurlijk ook.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour