Bonthuis en Vaartjes

Olympia’28 ontvangt goeddraaiend DSV’61

Geplaatst op: 4 november 2021

Foto Daan Luiting/Olympia'28

(door Gerrit Slurink) Geen gemakkelijke klus zaterdag voor het eerste van Olympia’28. Middenmoter DSV’61 uit Doornspijk komt naar Hasselt. Een ploeg waar de groenwitten historisch gezien aan gewaagd zijn, maar ditmaal een taaie tegenstander lijkt te worden. De Doorspijkers bezetten met tien punten een zesde plaats in de rangschikking.

Het team van trainer Wim Kroes verloor afgelopen zaterdag thuis met 0-1 van koploper Hatto Heim. Na  rust was DSV’61 de sterkere partij maar kwam niet tot scoren kwam. Hatto Heim kwam in de 19e minuut goedkoop aan hun 0–1 voorsprong doordat de DSV’61-doelman een houdbare bal uit zijn handen over de doellijn liet vallen. Iets vergelijkbaars overkwam de Hasselter goalie Luuk Dorland. Olympia’28 hield na een vermakelijke pot een 3-3 gelijkspel over. Een overwinning zaterdag brengt Olympia’28 op twee punten van DSV’61 maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week zaterdag 13 november wordt het restant van de in de 51ste minuut gestaakte wedstrijd, bij een 1-1 stand, tegen Zwolsche Boys uitgespeeld. Weet men beide wedstrijden in winst om te zetten dan is de aansluiting met de middenmoot een feit.

Aftrap op Sportpark ’t Hoenbroeck is op het vertrouwde tijdstip 14.30 uur.