19 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB gestart met klassiek op de zaterdagmiddag

Geplaatst op: 8 november 2021

SCAB Hasselt is zaterdag in de bibliotheek weer gestart met ‘Klassiek op de zaterdagmiddag’. Het duo Sempre Insieme beet het spits af. Het tweetal bestaat uit accordeoniste Ilse Kok en zangeres Anneloes Kriek. Beide zijn student aan het ArtEZ conservatorium.

“Al bij het horen van de eerste maten van het eerste lied “Complainte de la Seine” van Kurt Weil kon je al vermoeden dat deze middag zou gaan slagen. De combinatie van accordeon en zang bleek verassend ijzersterk. Maar vooral de passie en liefde waarmee werd gemusiceerd bracht het publiek in vervoering. Zoals bij het lied “Youkalis” ook van Weill, wisten de muzikanten daarbij geholpen door de expressie van zangeres Anneloes Kriek de emotie en spanning volledig over te brengen op het publiek”, schrijft Corrie Folkersma namens de SCAB.

“Maar ook de andere 8 liederen van onder andere Mozart, Poulenc en een eigen compositie van Ilse Kok werden prachtig uitgevoerd. In het lied “Chiquilin de Bachin” van Astor Piazzolla kon de accordeoniste Ilse Kok haar muzikaliteit en techniek met zichtbaar plezier helemaal uitleven.
Terecht kreeg het duo na afloop een staande ovatie. En dat voor twee jonge ambitieuze meiden die in 2022 hopen voor hun bachelor te slagen. En wie er niet was? Die heeft echt wat gemist!”

De SCAB hoopt op zaterdag 18 december weer een concert op de zaterdagmiddag te organiseren en dan met het duo Delta Scuti bestaande uit Mateo Viscarra Wilde, piano en Gemma Smit, cello.

Marcel Zwitser zal ook weer een muziekcursus verzorgen, ditmaal over Arvo Pärt. Deze cursus wordt gehouden op de maandagavonden 3, 10 en 17 januari 2022.

Voor meer informatie, ook voor alle andere activiteiten, door de SCAB georganiseerd, zie de website: www.scabhasselt.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour