27 november 2022 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kinderzwerfboekstation bij Toermalijn stimuleert lezen 

Geplaatst op: 12 november 2021

Bij o.b.s. De Toermalijn is op vrijdagmorgen 12 november Kinderzwerfboekstation De Toermalijn feestelijk geopend. Kinderen kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk stations op te richten. Zodat alle kinderen kunnen lezen.

De leerkrachten op school zijn heel blij met het Kinderzwerfboekstation bij De Toermalijn. Eén van de juffen vertelt: ‘Tijdens de informatieavond bracht een ouder ons op dit idee. Tijdens schooluren komt het kleine bibliotheekje buiten te staan, naast de schooldeur. Kinderen mogen er een boek uithalen, het lezen en daarna weer terugbrengen, of weer ergens laten zwerven. Bij de tandarts, de zwemles, de voetbal… Het is een groot succes.

Als je een zwerfboek vindt en de code scant, kun je zien waar een boek zoal rondgezworven heeft. Het kan ook een leuk wandelingetje zijn voor inwoners van Hasselt, even met je (klein)kind een boekje uitzoeken. Gelukkig kijken de ouders van De Toermalijn ook nog in hun boekenkast thuis of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen. We hoeven er alleen maar een sticker met een code op te plakken en bij ons in de zwerfboekenkast te doen.

Deze mooie boekenkast is door Jaap en Barbara Cornelissen, de ouders van een van onze leerlingen, prachtig zelf getimmerd. Geweldig gedaan. Daar zijn we heel blij mee en trots op. Het Kinderzwerfboekstation werd officieel geopend door Jeroen Palsma, locatiecoördinator van de school. De makers werden in het zonnetje gezet met bloemen en een cadeau.

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour