31 maart 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwaaien naar de Sint met ‘drive through’ in de Eikenlaan

Geplaatst op: 12 november 2021

Sint en Pieten staan niet bij de kalkovens dit jaar, maar in de Eikenlaan

Geen feestelijke ontvangst van Sinterklaas bij de kalkovens. Als alternatief heeft de organisatie een drive through bedacht in de Eikenlaan. De Sint staat met een aantal pieten opgesteld ter hoogte van huisnummer 24 . Kinderen kunnen dan met ouders langs de Sint rijden met de auto om naar hem te zwaaien. Dit kan tussen 14.00 en 15.30 uur.

“We vragen met klem om de route per auto te rijden en niet uit te stappen. Aanrijden vanaf Buiten de Enkpoort”, schrijft de organisatie.

Zowel de landelijke als de lokale overheid zijn akkoord met een Sinterklaasintocht. Dat liet Burgemeester Bilder weten in de radiouitzending donderdag op Zwartewater FM. Ook premier Mark Rutte bevestigde vrijdagavond in de corona-persconferentie dat burgemeesters die ruimte kunnen geven. De Hasselter organisatie vond het toch noodzakelijk de aanvankelijke viering af te schalen naar het zojuist gepresenteerde alternatief. Vanuit omliggende plaatsen werd zoveel toestroom verwacht dat -gezien het aantal coronabesmettingen- het erg druk kon worden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour