23 april 2024 Gebruikers online: 21

Olympia kijkt weer omhoog na chaotisch ‘halfuurtje’

Geplaatst op: 13 november 2021

Foto Jan Bruins

Olympia heeft zich zaterdagmiddag weer genesteld in de middenmoot van de 3e Klasse C. Ze hoefden daar maar minder dan een helft voor te voetballen tegen hekkensluiter Zwolsche Boys. De wedstrijd was in oktober gestaakt na een heftige blessure bij de Zwollenaren. Startend met een 1-1 tussenstand was aanvoerder Stan Roosken die de 2-1 scoorde en daarmee de eindstand bepaalde.

De wedstrijd begon direct in de hoogste versnelling met een vrije trap voor Olympia. Na een klein kwartiertje, in de 65e minuut, scoorde Roosken vanuit de kluts waardoor de bal met effect in de touwen belandde. Zwolsche Boys wisselde gelijk twee spelers en beide ploegen kregen veel kansen. Beide keepers speelden daarbij een hoofdrol met knappe reddingen. Thijmen van den Berg en Jeffrey van de Belt kregen nog goede kansen om de score uit te bouwen voor Olympia’28.

De ploeg van Hans Roeland is zo met een mooie serie bezig met 7 punten uit de laatste drie wedstrijden. Dat geeft de groenwitten lucht in de rangschikking. Volgende week staat de Stadswegderby op het programma in en tegen Rouveen. De ‘buren’ zijn sterk bezig als enige directe achtervolger van koploper Hatto Heim.