8 december 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aantal besmettingen in Hasselt licht gedaald

Geplaatst op: 18 november 2021

Het aantal besmettingen ontwikkelt zich gunstig. Vergeleken met twee weken geleden werden afgelopen week een stuk minder besmettingen geconstateerd in de gemeente.

Tussen vorige week woensdag en gisteren zijn 71 besmettingen vastgesteld in Genemuiden, de week daarvoor lag dat aantal nog op 153. In Hasselt bleef het aantal besmettingen redelijk gelijk: 42 deze week tegenover 45 een week geleden. In Zwartsluis steeg het aantal mensen met corona van 16 naar 25 in de afgelopen week. Zwartewaterland zit daarmee in de middenmoot vergeleken met andere gemeenten in de regio.

De leeftijdsgroep met de meeste besmettingen is nog altijd de groep van 0 tot 20-jarigen. “We moeten bedenken dat jonge mensen vaak zelf geen grote gevolgen ondervinden, maar wel makkelijk anderen kunnen besmetten. Ze moeten dus goed oppassen”, zei burgmeester Bilder.

De afgelopen week lieten 838 inwoners van de gemeente zich testen. Het percentage mensen dat positief uit de test komt bedraagt momenteel 16 procent. Vorige week was dat 20 procent.

Beluister hier onder de complete toelichting die vanavond was te horen bij Zwartewater FM.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore