8 december 2021 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Rob van der Spek trekt succesvol radioprogramma weer uit de kast

Geplaatst op: 22 november 2021

Aanstaande woensdagmorgen is het alweer voor de tiende keer dat de inmiddels bekende openingstune: “How do you like your eggs in the morning” van het radioprogramma ‘Ontbijt met Spek’ om precies 09.00 uur door de ether klinkt. Het wekelijkse programma op Zwartewater FM is een initiatief van Rob van der Spek, sinds een kleine twee jaar woonachtig in Zwartsluis.

De zeventiger, zelf voormalig TV/radiopresentator in Hilversum, is niet verbaasd over het, zo het nu lijkt, succes van dit programma. “Toen ik ruim 30 jaar geleden met dit programma begon in Hilversum, voorzag het ook al in een grote behoefte. Destijds was de doelgroep de weggebruiker, nu zijn het de senioren van Zwartewaterland, die vanaf het begin, medio augustus, het programma erg weten te waarderen. Dat merk ik aan de vele verzoekplaatjes die aangevraagd worden en de aantallen aanvragen die wij krijgen om het seniorenrecept door te sturen. Ik probeer informatie voor senioren op een makkelijke manier te brengen. Maar ik denk ook dat de muziekkeuze, een mix van Nederlands en mondiaal uit de jaren vijftig en zestig, er toe bijdraagt dat er al redelijk veel naar het programma wordt geluisterd.”

Het helpt natuurlijk ook dat van der Spek zelf qua leeftijd in de doelgroep zit. Hij wordt 78, maar legt bij het radio maken nog een enthousiasme aan de dag van een jonge vent. Zijn enorme radio ervaring helpt hem hierbij natuurlijk. “Oude liefde roest niet”, zegt Rob, terugdenkend aan zijn jaren bij de publieke omroepen. Ook de technische kant heeft Rob dankzij een interne opleiding bij de omroep onder de knie gekregen: “Zo kan ik lekker mijn eigen gang gaan.”

Van der Spek wil een mix brengen van muziek en informatie. Hij gaat bijvoorbeeld komende woensdag ondermeer in op bankfilialen die verdwijnen, maaltijden voor senioren, herstellen van corona, de boosterprik, aankoopadviezen over E-bikes, de gevaren van het verwijderen van groene aanslag, auto’s en medicijngebruik. Dit wisselt hij af met muziek uit vervlogen jaren.

‘Ontbijt met Spek’ is een vast programma van ZwartewaterFM te beluisteren op woensdagmorgen van 09.00 uur tot 11.00 uur via FM 107.30 of via www.zwartewaterFM/live. Wie een plaat wil aanvragen kan dit per mail doen: ontbijtmetspek@gmail.com.

Rob van der Spek is naast radiomaker sinds kort ook actief als schrijvend verslaggever voor Zwartsluis Actueel. 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore