8 december 2021 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vrijwilligersprijs voor Buurtkamer Plus en Hoogstambrigade

Geplaatst op: 22 november 2021

Vrijwilligers Jan de Groot (tweede van rechts) en Nanja Jansen (rechts) kregen uit handen van Statenlid Jan Westert (links) de bloemen en certificaat uitgereikt

Vrijwilligers van de Buurtkamer Plus en de Hoogstambrigade Zwartewaterland ontvingen maandagmiddag een waarderingsprijs vanuit de Provincie Overijssel. De zeven vrijwilligers van De Buurtkamer Plus werden verrast door Statenlid Jan Westert (CU) die namens de provincie een waardebon en een bos bloemen overhandigde.

Daarna zocht het Statenlid de Hoogstambrigade op bij het manegepad. Daar ontving Jeroen Tersmette de Overijsselse Vrijwilligersprijs in de categorie ‘groene vrijwilligersgroep’. Zij waren aangedragen door Landschap Overijssel. De Buurtkamer Plus was samen met het Genemuider initiatief De Wijkwieg aangedragen door Vrijwilligerssteunpunt Zwartewaterland.

Namen de Buurtkamer Plus nam Nanja Jansen de bloemen in ontvangst in het Teeuwland. “Wij hebben hier een heel leuke ploeg om ons heen en voelen ons hier thuis. We doen het werk allemaal met heel veel plezier”, licht Nanja toe. De vrijwilligers van De Buurtkamer Plus zorgen voor ontmoeting en verbinding tussen ouderen. Ook wordt er samen gegeten. Dat doen ze iedere maandagmiddag en woensdagochtend.

Onder leiding van de Jeroen Tersmette onderhoudt de Hoogstambrigade de fruitbomen in de gemeente Zwartewaterland en De Veldschuur. De hoogstambrigade stimuleert de gemeente mee te denken over aanplant in wijken, en herplant in oude boomgaarden waar bomen aan vervanging toe zijn.  

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore