17 augustus 2022 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeenteraad wil onderzoek naar nieuw zwembad

Geplaatst op: 25 november 2021

De kansen stijgen dat Zwartsluis een nieuw zwembad krijgt. Op verzoek van de gemeenteraad gaat de gemeente onderzoeken wat de mogelijkheden van nieuwbouw van De Kragge zijn. Daarbij kijkt het college dan naar herbouw op de huidige plek of nieuwbouw elders in Zwartsluis. In dat laatste geval is dan een woningbouwproject op de huidige locatie mogelijk.

Het college presenteerde onlangs een toekomstplan voor de drie zwembaden in Zwartewaterland. Die kunnen allemaal behouden blijven en die in Genemuiden en Zwartsluis hebben een opknapbeurt nodig. Dat kost de komende tien jaar zeven miljoen euro. Volgens de voltallige meerderheid is nieuwbouw van De Kragge niet veel duurder en daarom het onderzoeken waard.

Volgens wethouder Knol, die de door corona gevelde wethouder Slingerland verving, is dat zeker mogelijk. Hij ziet wel de nodige ´haken en ogen´. “Een nieuw zwembad zou kleiner uitvallen en daarmee komt er minder zwemwater. Ook kost de procedure veel tijd. Waar moet het nieuwe zwembad bijvoorbeeld komen? Ook moeten we kijken naar de infrastructuur en de parkeervoorzieningen.”

Knol wijst er ook op dat alleen de bouw van koopwoningen het nodige financieel voordeel oplevert, waarmee dan de extra kosten voor het zwembad kunnen worden gefinancierd. Volgens Knol heeft de gemeente ongeveer drie maanden nodig om serieus naar het idee te kijken.

Waar het nieuwe zwembad zou kunnen komen, moet dan ook blijken. PvdA en SGP suggereerden donderdag dat een plek bij de sportvelden een optie zou zijn.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour