17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Raad positief gestemd maar nog niet akkoord met plannen ‘Bodewes’

Geplaatst op: 25 november 2021

Het plan zoals het er nu ligt voor de herontwikkeling van het 'Bodewes-terrein'

De gemeenteraad heeft donderdag nog geen besluit genomen over de toekomst van het Bodewes-terrein. Martijn Riezebosch van het CDA wil eerst met zijn partijgenoten en andere partijen over een definitief standpunt spreken. Hij zou graag nog een onderzoek zien naar permanente bewoning op het terrein, waar het college kiest voor dertig recreatiewoningen.
Een meerderheid lijkt daarvan ook voorstander. “Een prachtplan”, vindt Huisbrink van de SGP bijvoorbeeld, die wel pleit voor maximaal 30 kilometer per uur op de paralellelweg die straks wordt aangelegd. Ook Astrid Dijkstra van de PvdA is voorstander van het plan. Ze wijst erop dat op Om de Weede meer dan voldoende ruimte is voor permanente bewoning. Ook ChristenUnie ziet recreatiewoningen wel zitten. Bovendien geeft de parallelweg straks ‘veel lucht’ voor de binnenstad, waar dan veel minder verkeer doorheen zou gaan.
BGZ heeft wel twijfel. De partij denkt dat woningen in het hogere segment prima op deze locatie zouden passen. Dan komt er bovendien doorstroming op de Hasselter woningmarkt, denkt Bastiaan Tamminga. Ook de VVD zou net als het CDA graag meer onderzoek naar de kansen voor permanent wonen zien.
Ook wethouder Rietman wijst echter op de vertragende werking van een onderzoek. “Het is tijd om het sein op groen te zetten. Anders moeten we weer jaren wachten. Een paar jaar geleden vonden we dit allemaal een prachtig plan, het kan niet zo zijn dat al dat enthousiasme nu is weggeëbd”, aldus de wethouder, die er ook op wijst dat permanente bewoning de omwonenden meer overlast zal opleveren. Bovendien is in beide gevallen de parallelweg nodig.
Wilma Veldman van de ChristenUnie roept ook daarom op tot snelheid. “Als de berg stenen er nog jaren blijft liggen, is dat absoluut geen visitekaartje. Dit moet niet een van de lelijke puisten van Hasselt worden.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour