17 augustus 2022 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente vervangt valtegels speeltuintjes

Geplaatst op: 26 november 2021

Kira Fijn van BGZ bij de bewuste speelplaats aan de Sportlaan

De gemeente moet de komende tijd alle rubberen valtegels in de speeltuintjes vervangen. Dit omdat de Europese normen vanaf komend jaar gaan veranderen. Van de 85 speeltuintjes in Zwartewaterland zijn er 37 uitgerust met dit type valtegels.
Dat antwoordde wethouder Gerrit Knol donderdag op vragen van BGZ. Kira Fijn van die partij meldde dat de tegels bij een speelvoorziening aan de Sportlaan in Hasselt niet meer aan de tegels voldoen en niet veilig meer zijn. Volgens Knol blijkt uit onderzoek van een extern bureau dat deze tegels nog wel aan de normen voldoen. Elk jaar inspecteert de gemeente alle speelvoorzieningen.
Vervangen van alle tegels tegelijk zou 300.000 euro kosten. Daarom kiest Zwartewaterland voor een gefaseerde vervangingsbeurt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour