17 augustus 2022 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Pumptrackbaan Hasselt dichterbij met oprichting stichting

Geplaatst op: 30 november 2021

Zo zou de pumptrackbaan er grofweg uit moeten zien

In 2023 ligt er een pumptrackbaan naast de sporthal en Toermalijn. Dat is het doel waarop initiatiefnemer Lisanne Mellema zich richt. “Gesprekken met de buurt waren positief en ook de gemeente is enthousiast.” Samen met mede-initiatiefnemers richt ze binnenkort een stichting op, noodzakelijk om verschillende fondsen aan te schrijven. Oftewel, er komt steeds meer beweging in het plan dat in juli werd gepresenteerd.

Pumptrackbanen schieten overal in Nedeland uit de grond de laatste jaren. Ze zijn geschikt voor skateboarders, inline skaters, bmx’ers, stuntsteppers, en mountainbikes. Daarmee is het zowel een vervanging voor de bmx-baan die verdwijnt op het Diamantenbolwerk en kan het de huidige skatebaan vervangen. Lisanne: “We hebben inmiddels 500 euro ontvangen via de Provincie Overijssel. Hiermee kunnen we de notariskosten betalen om de stichting op te richten.” Notariskantoor IJsseloevers is bovendien schappelijk door het bedrag sterk te reduceren. En zo is Lisanne al aardig aan het netwerken. Ook heeft ze al met Schagen contact gehad. Zij gaan, als het zover is, het speciale asfalt leveren onder gunstige condities.

Ook de lokale Regiobank gaat meehelpen met een eventuele crowdfundingactie. “Daar gaan we ook een rekeningnummer openen als we officieel een stichting zijn. We hebben inmiddels de akte van de notaris ontvangen, dus binnenkort zijn we ‘Stichting Pumptrack Zwartewaterland’. Het regelen van een rechtsvorm is ook noodzakelijk om fondsen aan te kunnen schrijven. Naast inzameling en giften is Pumptrack Zwartewaterland vooral afhankelijk van het budget dat de gemeente beschikbaar gaat stellen. Daar moet de politiek zich te zijner tijd over uitspreken als er een voorstel ligt. Totale kosten worden rond de 70.000 euro geschat.

Minstens zo belangrijk als de middelen is de samenspraak met de buurt. “Samen met jongerenwerkers zijn we in de Prinsenstraat langs de deuren geweest. We wilden graag inventariseren hoe de buurt tegenover ons plan staat. Gelukkig werd hier erg enthousiast op gereageerd.” Wordt vervolgd.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour