27 november 2022 Gebruikers online: 7
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recept v/d week: Hertenbiefstuk met aardappelpuree en paddenstoelenmix

Geplaatst op: 8 december 2021

De decembermaand is weer begonnen. De maand waar we over het algemeen overwegend meer gaan genieten van lekker eten dan normaal. Dit gerecht met hertenbiefstuk mag dan zeker niet in je repertoire ontbreken. Een eenvoudig, maar smakelijk gerecht waar je gasten geheid onder de indruk van zullen zijn. Heerlijk toch?

Benodigdheden voor 3-4 personen

1000 gr. kruimige aardappelen

100 ml. volle melk (of soja room)

Peper en zout naar smaak

4 hertenbiefstukjes à 100 gram.

150 gr. beukenzwam

100 gr. cantharel

100 gr Shii-take

150 gr. oesterzam

3 el. platte peterselie

1 teen knoflook

5 bouillonblokje

1) Schil de aardappelen en kook deze in een ruime pan met water en zout in 15 minuten gaar. Haal de hertenbiefstukjes minimaal een half uur van te voren uit de koelkast. Laat ze op kamertemperatuur komen. Dit zorgt ervoor dat ze straks meer mals zijn.

2) Verwarm een koekenpan met een goede klont boter en wat olijfolie. Bak de hertenbiefstukjes in 4 minuten mooi bruin. Leg ze op een plank en laat ze afkoelen onder een velletje aluminiumfolie. Zet de pan met het vet en aanbaksels even apart. Hier maak je zo de jus in.

3) Verwarm vervolgens in een andere koekenpan een klontje boter en wat olijfolie. Snijd ondertussen alle paddenstoelen grof en bak deze in 5 minuten mooi goudbruin. Pers het knoflookteentje erboven en voeg de peterselie toe. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en roer goed om. Zet de paddenstoelen apart.

4) Doe 150 ml. water bij de pan met het restantje vet van de biefstukjes. Voeg een half blokje bouillon toe en breng dit zachtjes aan de kook. Mix een theelepel bloem met wat water en voeg dit al roerend toe aan de bouillon. Zo kan de jus mooi wat indikken.

5) Stamp de aardappelen fijn en voeg de volle melk eraan toe. Zorg voor een smeuïge puree, dus voeg gerust nog wat meer melk toe naar smaak. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Doe vervolgens het champignonmengsel erbij en roer goed om.

6) En serveren maar! Doe een mooie schep aardappelpuree op het bord. Leg er een hertenbiefstukje op en een goede schep van de gebakken paddenstoelen. Doe er wat jus over heen en genieten maar.

7) Eetsmakelijk.

Bekijk het recept en de bijpassende wijntip op de-groentemannen.nl/recept

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour