20 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Steenhandel mag met groensingel blijven

Geplaatst op: 9 december 2021

De steenhandelaar aan de Werkerlaan moet het komende jaar werken aan een groensingel. Daarmee zou het bedrijf beter binnen het landschap passen en op de huidige plek mogen blijven ondernemen.
De gemeenteraad ging donderdag akkoord met het voorstel van het college. Sommige partijen willen wel dat de gemeente de vinger goed aan de pols houdt. “De ondernemer heeft zich in het verleden niet aan alle afspraken gehouden”, zegt Tamme Spoelstra van de ChristenUnie bijvoorbeeld.
Ook vragen de partijen aandacht voor de verkeerssituatie. SGP’er Huisbrink stelt dat het laden en lossen en het parkeren voor gevaarlijke situatie zorgt, met name voor het fietsverkeer.
Volgens wethouder Harrie Rietman wordt dat gevaar minder als de ondernemer op eigen terrein gaat laden en lossen. Dat zou nu nog niet mogelijk zijn omdat een gebouwtje in de weg staat. Volgens Rietman gaat dat binnenkort weg. Rietman wijst er verder op dat parkeren langs de Werkerlaan misschien niet wenselijk is, maar verboden is het op dit moment niet.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour