22 mei 2022 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Anita Jansen gaat stoppen met Contour Haarmode

Geplaatst op: 10 december 2021

Na bijna een kwarteeuw knippen aan de Hoogstraat, stopt Anita Jansen komend jaar met Contour Haarmode. Het pand komt binnenkort in de verkoop. “Ik kijk terug op een geweldige periode in Hasselt, maar ik moet nu meer rekening gaan houden met mijn gezondheid”, vertelt Anita over haar besluit. Wanneer de kapsalon voor het laatst open gaat, is nog niet helemaal duidelijk.

Anita is geboren in Nieuwleusen, maar heeft ondertussen een lange geschiedenis opgebouwd in Hasselt. Na een periode in loondienst besloot ze in 1998 zelf een kapsalon te openen. “Ik nam de salon destijds over van mevrouw Vos en daarvoor was dit de zaak van mevrouw Bakker. Op deze plek zit dus al heel lang een kapsalon. Dit is wat dat betreft een plek met een lange historie”, kijkt Anita terug.

Ergens hoopt ze dat Hoogstraat 13 ook in de toekomst een kapsalon blijft. “Dat zou ik in ieder geval fantastisch vinden voor mijn meiden. Dit is ook een uitstekende plek voor een kapsalon: midden in het centrum van Hasselt met altijd veel mensen in de straat. Het pand is bovendien heel mooi en functioneel en heel geschikt voor dit type werk. Maar ook een winkel of een ander bedrijf zou hier goed passen. Voor de periode van de kapsalons was dit bijvoorbeeld een viswinkel.”

Ook de combinatie van wonen en werken is mogelijk. Boven de zaak zit een ruime bovenwoning, waar Anita zelf ook jarenlang heeft gewoond. Bovendien is het heerlijk genieten in de stadstuin achter het pand aan de Hoogstraat.

Samen met haar team heeft Anita de afgelopen 24 jaar duizenden Hasselters geknipt. Met een betere gezondheid was ze daarmee zeker nog doorgegaan. “Het is een prachtig en creatief vak waarmee je veel met mensen omgaat. Elk haar is anders en elke klant heeft een eigen voorkeur en stijl, dat maakt het ook zo interessant. Bovendien kwamen er steeds weer nieuwe technieken bij, waardoor je zelf ook in ontwikkeling blijft.”

Via Bonthuis Vaartjes Makelaardij komt het centrumpand binnenkort in de verkoop. Ergens in de loop van het jaar komt dan een einde aan bijna 25 jaar Contour Haarmode. “Ik wil alvast alle klanten bedanken voor de prachtige tijd in Hasselt. Veel inwoners komen vanaf het begin bij ons. Dat contact was altijd heel leuk. Maar het is nu tijd dat ik meer aandacht aan mijn gezondheid ga besteden.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour