31 maart 2023 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meester Erik wordt nu al gemist op Het Anker

Geplaatst op: 17 december 2021

“Dit doet me wel wat ja.” Erik Poetsma zwaait af als leerkracht op Het Anker. ‘Bedankt Meester Erik voor al die mooie jaren vol humor, muziek en voorleesverhalen’, staat op een kleurig spandoek geschreven. De bedankjes tuimelen over elkaar heen en een ‘groep achter’ geeft hem nog een allerlaatste knuffel. Aan alles was vrijdagmiddag te merken hoeveel waardering er is voor de vertrekkende meester. Nog een ‘doei meester’ en een gelukwens als het plein langzaam leegstroomt, als nog even weer een oud-leerling opduikt om Erik een doosje bonbons toe te stoppen.

Als de school om 14.30 uur leegstroomt leggen alle kinderen een uitgeknipte ‘kerstbal’ met boodschap in speciale mandjes neer. Tussendoor nog even een groepsfoto met zijn huidige groep 5. Donderdagavond was hij al verrast door zijn collega’s. “Ik mocht onvoorbereid een quiz gaan leiden over mijzelf in een online meeting. Dat was hartstikke leuk, lekker improviseren daar houd ik sowieso van. Daarna kreeg ik een parachutesprong boven Ameland als afscheidscadeau.” Dat was altijd al een wens van Erik, en helemaal leuk boven het Waddeneiland waar hij meerdere keren met groep 8 op kamp is geweest.

Als vierjarige ventje kwam Erik voor het eerst op Het Anker als leerling. Opgeteld met stage en werkjaren heeft hij twintig jaar Anker erop zitten. Niet zo gek dat zijn vertrek hem niet in de koude kleren gaat zitten. Toch vond hij het nu tijd voor wat anders. “Ik hield altijd al veel van rekenonderwijs, daar ga ik nu mee aan de slag op het voortgezet onderwijs, op het Van Kinsbergen College in Elburg.”

Vrijdagochtend heeft Erik nog symbolisch de plakletters ‘Erik Poetsma College ‘verwijderd van het klaslokaal aan de overkant bij Het Teeuwland. Toen Het Anker uit haar jasje groeide werd de oversteek gemaakt door Erik die daar twee jaar heeft lesgegeven. Grappend werd het lokaal naar hem vernoemd. Eenmaal in Het Teeuwland zochten Erik en de vrijwilligers van De Buurtkamer contact met elkaar. “Dat was nog voor corona en gingen mijn leerlingen sjoelen en rummikuppen met ouderen. Ook bezochten ze samen de dierenweide. Die verbinding is heel erg mooi en waardevol, zowel voor de kinderen als de ouderen. Fijn dat dat contact wordt voortgezet.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour