22 mei 2022 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verzamelen kerstbomen geeft kinderen plezier en zakcentje

Geplaatst op: 5 januari 2022

Op de parkeerplaatsen bij vv Olympia’28 en de sporthal werden woensdagmiddag de kerstbomen soms met tientallen tegelijk aangevoerd. De ene keer kwam een ouder met kinderen met een afgeladen aanhangwagen aanrijden. Dit in contrast met kinderen die met één boompje in een karretje of achter zich aanslepend zich kwamen melden. Voor elke boom, groot of klein, kregen de kinderen 50 eurocent uitbetaald.  

Medewerker Henk Dunnink van de gemeente Zwartewaterland nam op de parkeerplaats bij de voetbalvereniging de kersbomen in ontvangst. ”Ieder jaar is dit een goedlopende actie” geeft Henk aan. ”Op deze manier worden de bomen verzameld en komen ze niet op straat terecht. Wij brengen ze naar Groenrecycling Wolfshagen in Mastenbroek, die de bomen versnippert en tot compost verwerkt.”

In de loop van de middag stond de teller bij Henk op 350 bomen. ”Uiteindelijk komen we uit richting de 500. Het aantal ingeleverde kerstbomen op de parkeerplaats bij de sporthal ligt altijd wat hoger. Ik schat dan ook in dat het totale aantal aan het eind van de dag boven de 1.000 ligt.”

Noa en Milan Steenbergen, Daan Zielman en Quinten Helbig verzamelden maar liefst 75 kersbomen in een deel van de Nadorst. Dit leverde een aardig zakcentje op. Ze vinden het een goede actie. ”Zo helpen we mee aan een schone buurt en worden de bomen niet in brand gestoken. Ook stimuleert het ons om lekker naar buiten te gaan en niet binnen te blijven zitten.”

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour