24 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel sympathie, maar geen zekerheid voor speeltuin Willem Egbertsstraat

Geplaatst op: 4 maart 2022

Bijna vier jaar geleden werd de speeltuin officieel feestelijk geopend met toenmalig wethouder Dick Visserman

Alle partijen in de gemeenteraad hebben veel sympathie voor de speeltuin aan de Willem Egbertsstraat, maar uitspreken dat die voor altijd kan blijven gaat ze te ver. VVD en BGZ kregen daarom geen steun voor een motie waarmee ze de buurt die zekerheid wel willen geven.
Volgens beide partij heerst er veel onrust onder straatbewoners. Die vrezen dat de speeltuin weer moet wijken voor woningbouw. Volgens wethouder Rietman is zeker op korte termijn die angst niet nodig. “Tot 2028 blijven we met onze tengels van de speeltuin af”, aldus Rietman, die de motie van VVD en BGZ ontraadde. “We ontwikkelen op dit moment een woonvisie en daarna wijzen we samen woningbouwlocaties aan. Laten we die procedure gewoon afwachten. Dat de gemeenteraad veel sympathie heeft voor deze speeltuin, is in ieder geval een duidelijk signaal.”

De andere partijen wijzen vooral op de belangrijke functie. Mensen komen van heinde en verre naar de Willem Egbertsstraat, waar de bewoners de afgelopen jaren een prachtplek hebben gerealiseerd. VVD en BGZ willen dat de locatie definitief de bestemming ‘openbaar groen en maatschappelijk’ krijgt. “Maar daarmee sluit je ook de mogelijkheid van sportvoorzieningen af”, vindt Marc Ooms van de ChristenUnie.
De SGP vindt de speelplek ook ‘een prachtig en goed onderhouden initiatief’, maar fractievoorzitter Huisbrink wijst er op dat juist in Hasselt de behoefte aan huurwoningen groot is. “Misschien zijn er wel mogelijkheden om te bouwen met behoud van de speelvoorzieningen”, oppert hij.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour