25 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Expositie 125 jaar Hasselts Fanfare in Oude Stadhuis

Geplaatst op: 10 maart 2022

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Hasselts Fanfare is er binnenkort een expositie in het Oude Stadhuis. Deze tentoonstelling over de rijke historie van Hasselts Fanfare vanaf oprichting in 1896 tot heden is samengesteld in samenwerking met Eppo Schmidt van Toeristisch Informatiepunt Hasselt.

Vrijdag 1 april om 16 uur staat de opening gepland door burgemeester Eddy Bilder, die ook beschermheer is van Hasselts Fanfare.

Deze expositie bestaat uit beeldmateriaal, teksten, archiefmateriaal, uniformen, vaandels, instrumenten en diverse andere gebruiksvoorwerpen. De feiten, gebeurtenissen en anekdotes opgetekend uit het verleden liggen voornamelijk ten grondslag aan het jarenlange onderzoek en studie naar de historie van de vereniging door Willem van der Haar.

Symbool van de expositie is de grondlegger én eerst dirigent van Hasselts Fanfare, Derk Knegt, die o.a. op de achtergrond van de affiches én raambiljetten is afgebeeld.

De tentoonstelling wordt gehouden van zaterdag 2 april tot vrijdag 1 juli in het Oude Stadhuis. De exposite is vrij toegankelijk geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour