25 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Benefietconcert voor Oekraïne 

Geplaatst op: 23 maart 2022

SCAB Hasselt en de orgelcommissie van de Ichtuskerk organiseren op zaterdagmiddag 9 april gezamenlijk een benefietconcert in de Ichtuskerk.

Wethouder Maarten Slingeland opent om drie uur het programma, dat bestaat uit muziek, teksten en een interview met de hulpverleners in Hasselt. De opbrengst van dit gratis toegankelijke benefietconcert is dan ook bestemd voor de vluchtelingen die in Hasselt gehuisvest gaan worden. In overleg met de groep hulpverleners zal hiervoor dan ook een goede bestemming gevonden worden.

De SCAB had voor deze middag al een concert gepland met het duo Delta Scuti, maar in plaats van de bibliotheek gaan zij nu optreden in de Ichtuskerk. Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello). Zij brengen een programma met muziek van onder andere Ernest Bloch, Richard Strauss, J.S. Bach, Camille Saint-Saens en Edvard Grieg.

De orgelcommissie heeft Luuk Schuurman bereid gevonden te komen spelen, hij zal onder andere een interpretatie op het Oekraïense volkslied laten horen. Luuk die al vanaf zijn 17e op het Holthuis orgel speelt, volgt nu zijn vader op als organist van de Ichtuskerk.

Verder komen Peter Ros (oud predikant van de Ichtuskerk) en Casper de Jong (inwoner van Hasselt en dichter) hun eigen teksten voorlezen.

Na afloop van het programma is er gelegenheid om na te praten en een drankje te halen in de Schakel. Voor meer informatie: R .v. d. Werf 06 57559168/C. Folkersma 06 55028128.

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour