17 augustus 2022 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jan Kijk in de Vegte exposeert in bibliotheek 

Geplaatst op: 25 maart 2022

Het begon met tekenen, maar nu is Jan Kijk in de Vegte aan het schilderen met olieverf. Hij heeft een pauze gehad van 40 jaar, maar nu hangt zijn expositie van tien schilderijen en een maquette tot en met 5 mei in de Bibliotheek Hasselt.

Tekenen

Vanaf mijn 13e jaar raakte ik geïnteresseerd in tekenen geeft Jan aan. “Na een paar jaar ontdekte ik ook het schilderen met olieverf. Een Hasseltse tekenleraar maakte mij wegwijs en stimuleerde mij om hiermee verder te gaan. Nog later volgde ik een opleiding tekenen, maar ik heb nooit les gehad in schilderen met olieverf.”

Opnieuw ontdekken

“Tot ongeveer mijn 35e was dit een mooie hobby voor mij, maar daarna vroeg mijn werk in Bouwbedrijf Kijk in de Vegte zoveel aandacht, dat schilderen op de achtergrond raakte. Na 40 jaar zonder palet en penseel in de hand begon het weer te kriebelen en stelde ik mijzelf de vraag of ik het nog zou kunnen. Maar nu, al doende, probeer ik steeds op een andere manier vorm te geven aan wat mij boeit.”

Voorliefde historisch Hasselt

“Door mijn werk en voorliefde voor historische gebouwen kreeg ik weer genoeg onderwerpen in mijn gedachten. Als geboren en getogen Hasselter daagt de oude binnenstad mij iedere keer weer uit.”

Maquette

Over historische gebouwen gesproken. Bekijk hiervoor in de bibliotheek de maquette die Jan gemaakt heeft van Hasselt in 1640.

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour