17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lezing in de bieb over historie van de passies

Geplaatst op: 31 maart 2022

Muziekkenner Stef Joosen geeft maandag 4 april een inleiding in de bibliotheek over de historie van de passies vanaf de 15e tot de 18e eeuw. Een passie of passion is een oratorium dat het lijden, sterven en begraven worden van Jezus Christus verhaalt.

Organisator SCAB schrijft in de uitnodiging: “Passies komen uit het gregoriaans en ontwikkelen zich vanaf het begin van de 15e eeuw door tot in de 18e eeuw met de Johannes en Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach als absolute hoogtepunt. Met behulp van een presentatie en geluidsfragmenten wordt een overzicht gegeven van het ontstaan van de passie. Waar al die onderdelen van de passie vandaan komen en welke componist ze voor het eerst toegepast heeft.”

Stef Joossen studeerde schoolmuziek aan het Twents Conservatorium te Enschede met als bijvakken piano, slagwerk, muziek- en cultuurgeschiedenis, gregoriaans, algemene muziektheorie, harmonieleer en solf├Ęge. Stef is 39 jaar werkzaam geweest als leraar muziek op een middelbare school

Aanvang is om 20.00 uur. Entree 7,50 euro (SCAB-vrienden 5 euro).

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour