17 augustus 2022 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Expositie Hasselts Fanfare geopend  

Geplaatst op: 1 april 2022

Burgemeester Eddy Bilder opende vrijdagmiddag de expositie die vanwege het 125-jarig bestaan van Hasselts Fanfare is georganiseerd in het Oude Stadhuis.

Deze tentoonstelling over de rijke historie van Hasselts Fanfare vanaf de oprichting in 1896 tot heden is samengesteld door Willem van der Haar, ondersteund door Bertus Seinen, Johan Buter en Jacob Drost. Dit in samenwerking met Eppo Schmidt van Toeristisch Informatiepunt Hasselt.

Eddy Bilder sprak in zijn toespraak zijn waardering uit voor het vele werk dat is verricht om de expositie te realiseren. Maar volgens hem ligt er nog wel een opdracht om in de vorm van een boekwerk “iets blijvens” voor elkaar te krijgen. “Hiervoor kan bij de gemeente een beroep worden gedaan op financiële ondersteuning” gaf Bilder als uitdaging mee.

De expositie bestaat uit beeldmateriaal, teksten, archiefmateriaal, uniformen, vaandels, instrumenten en diverse andere gebruiksvoorwerpen. De feiten, gebeurtenissen en anekdotes opgetekend uit het verleden liggen voornamelijk ten grondslag aan het jarenlange onderzoek en studie naar de historie van de vereniging door Willem van der Haar.

Symbool van de expositie is de grondlegger én eerst dirigent van Hasselts Fanfare, Derk Knegt, die onder andere op de achtergrond van de affiches én raambiljetten is afgebeeld.

De tentoonstelling is te bezoeken van zaterdag 2 april tot vrijdag 1 juli in het Oude Stadhuis. De exposite is vrij toegankelijk geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour