24 april 2024 Gebruikers online: 16

Olympia’28 pakt flinkt uit tegen ESC

Geplaatst op: 2 april 2022

Verdediger Arjan Bruins geeft een voorzet bij de achterlijn. Foto Wim Poelhekken

Olympia’28 heeft met 5-1 ESC over de knie gelegd zaterdagmiddag. Een galavoorstelling was het niet, want in het eerste half uur waren kansen aan beide zijden. Maar toen in het laatste kwartier de ban gebroken was, ging het snel met de doelpunten. Thijmen van den Berg nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. Fijn voor de speler die het vrijwel altijd met invalbeurten moet doen en nu als gevolg van blessures in de basis mocht starten.

Zo stond ook Nigel Smit op goal, die vaste keeper Luuk Dorland verving vanwege een duimblessure. Bij de eerste treffer verrast Thijmen van den Berg de Elburger keeper in de korte hoek. Daarna waren de Hasselters heer en meester. De 2-0 en de 3-0 van Brian Snijder viel ook nog voor rust. Na de thee kwamen de Elburgers gelukkig op 3-1 met een van richting veranderd schot. De 4-1 in de laatste tien minuten was de fraaiste treffer van de middag. Patrick Reuvekamp stak Snijder weg met een steekpass, die gaf de bal strak voor en Jeffrey van de Belt werkte binnen. Bram Haasjes mocht tot slot tweemaal met z’n fraaie linker aanleggen vanuit een vrije trap. De eerste raakte de lat maar de tweede vloog wel binnen en bepaalde daarmee de eindstand.
Vermeldenswaardig is nog het debuut van Lars Stoel, de 18-jarige junior.