17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Pauline Broekema geeft lezing in de bibliotheek

Geplaatst op: 4 april 2022

In het kader van de Boekenweek, van 9 tot 18 april, hebben de bibliotheek en SCAB de verslaggever en schrijfster Pauline Broekema uitgenodigd. Op 11 april komt deze voormalig NOS-verslaggever en schrijfster naar Hasselt.

Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”, legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.”

In december 2018 nam ze afscheid van de NOS waar ze vierendertig jaar werkte als verslaggever bij het NOS Journaal. Ze zegt: “Ik vond dat het tijd was te stoppen. En wel op een moment dat ik het werk nog met hart en ziel deed. Het is en blijft de leukste baan denkbaar. Door vervroegd uit te treden wilde ik meer tijd krijgen om te schrijven.

Pauline vertelt deze avond over haar werk en over schrijven; over taal en de betekenis die woorden kunnen hebben. Volgens Frits Spits schrijft Broekema non-fictie die leest als een roman. De kunst van het beeldend vertellen past ze toe in haar boeken.

Iedereen is van harte welkom in de bibliotheek van Hasselt.

11 april om 20:00 | Bibliotheek Hasselt | €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour