23 april 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter ondernemers vieren samen successen

Geplaatst op: 26 april 2022

Een mooie groep Hasselter ondernemers is afgelopen week bijeen gekomen om met elkaar de laatste puntjes op de i te zetten voor het toeristisch seizoen en eigen succes eens te vieren. Een moment om het weerzien met Toeristisch Informatie Punt, het programma van de opening door te nemen, maar vooral een moment om successen te delen.

Vanuit de gemeente organiseerde Marieke Galgenbeld van De Regelaardij een uitje in eigen stad: “Het zit er van nature niet in bij veel van de lokale ondernemers om jezelf op de borst te kloppen. Maar zo nu en dan is het ook goed om stil te staan bij successen en deze te vieren met elkaar.”

TiP deed de aftrap met leuke weetjes, verrassende bezoekersaantallen. “De bezoekers voelen de aanstekelijke trots over ‘onze mooie Hanzestad’. In het alledaagse leven vergeet menig ondernemer dat moois om zich heen, maar vorige week stapten ze trots Hasselt in.”

Afgelopen jaar is er druk gewerkt aan het bedevaartspad in Hasselt. Uitvoering hiervan staat in samenwerking met de gemeente op naam van een aantal aanwezige ondernemers. Ze zijn klaar in Hasselt voor ontvangst van meer dan 5.000 unieke en geregistreerde bezoekers per jaar van buiten de stad. Marieke:  “Vergeet hierbij vooral niet het potentieel aantal toeristen in eigen gemeente. Een mooi en uniek uitje binnen handbereik is te vinden op herkenbare borden en verhalenpalen door de stad en op bedevaartspadhasselt.nl. Met een mobiele telefoon kun je onderweg de QR code scannen of de papieren route ophalen bij TiP en starten bij het Oude stadhuis. Met mooie verhalen onderweg zijn ze met recht trots op dit resultaat.”

De groep ondernemers vervolgen de weg om de preview van de film ‘Opladen in Hasselt’ te zien. Het initiatief van inwoner René Pastoor om met de stadscheque een promotiefilm voor de stad te maken is in 2021 goed ontvangen. Iedereen in Hasselt werkt belangeloos mee aan de opnames en menig ondernemer ziet zich terug in een van de bijrollen. Een denderend applaus voor de initiatiefnemer, alle acteurs, productieleiding en figuranten laat niet lang op zich wachten na de slottune. Op de website van TiP en YouTube is ‘Opladen in Hasselt’ voor iedereen te bekijken.

Bij de Vispoort houden ze alweer halt, want hier is net begonnen aan de 3D-tekening van het Hanzeschip, zo licht onderneemster Jenneke Kroes toe. Wat start met een idee voor streetart indienen bij stadscheques in 2021 wordt nu zichtbaar.

Ook Alice Bosman licht namens de ondernemersvereniging de ontwikkeling van de middeleeuwse banieren toe. Samen hebben ze de stadscheque gekregen om in de drie hoofdstraten van het centrum een eenheid in uitstraling te krijgen in deze Hanzestad. In de aankomende periode leggen ze er de laatste hand aan, zodat je de banieren binnenkort ziet prijken.

Een mooi moment om samen een toast uit te brengen bij de nieuwste horeca gelegenheid in Hasselt. Een toast op alles successen en kansen, als startschot voor een goed toeristisch seizoen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour