25 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsdag start met bonte stoet fietsers en aubade

Geplaatst op: 27 april 2022

Foto's Gerrit Slurink en Bas Jansen

Na twee ‘stille’ coronajaren is Koningsdag woensdag weer begonnen zoals we gewend zijn. Een muzikale optocht met fraaie opgetuigde fietsjes eindigde bij De Hazelaar waar de aubade startte met de burgemeester. Hij prees alle Hasselter muzikanten in het bijzonder.

Bij De Hazelaar stond het jeugdorkest van Irene opgesteld. De stoet arriveerde met de volwassen muzikanten van het korps. Bilder: “Ik kom net uit Genemuiden en daar was Hasselts Fanfare. Een aubade in Genemuiden is niet mogelijk als er geen mensen uit Hasselt muziek komen maken.”

Eddy Bilder benadrukte in zijn toespraak dat het een bijzondere Koningsdag is. Ten eerste omdat we allemaal weer samen kunnen komen na de pandemie, maar ook omdat we in vrijheid zo’n feestdag kunnen vieren. “Vrijheid om bij elkaar te komen is een voorrecht, dat is niet vanzelfsprekend”, aldus de burgervader die stilstond bij de oorlog in Oekraïne. Bilder noemde het huis van Oranje als de verbindende factor in onze Nederlandse samenleving. Hij bracht Koning Willem-Alexander ook vanuit Hasselt de felicitaties over: ‘veel heil en zegen’.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour