10 juni 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stoom komt weer uit pijp van Olde Mesiene Kamperzeedijk 

Geplaatst op: 29 april 2022

Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag op zaterdag 14 mei worden van 10.00 – 16.00 uur de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De ‘Olde Mesiene’ aan de Kamperzeedijk 7 is die dag onder stoom en ook het er naastgelegen gemaal Veneriete van het waterschap is open.

In het bezoekerscentrum is een (verkoop)expositie van het kleurige werk van Marius Dorgelo www.marius-art.nl  een extra reden om de eerste stoomdag in 2022 te bezoeken.

Vrijwilligers van het stoomgemaal geven met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek. De toegang is gratis, maar een kleine donatie wordt op prijs gesteld. In het bezoekerscentrum kan een kopje koffie, thee of fris worden gedronken en is de nieuwe museumgids gratis verkrijgbaar.

Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kunt u ook daarover met uw vragen terecht. 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour