20 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene op hoofdpodium Bevrijdingsfestival: ‘kick voor alle slagwerkers’

Geplaatst op: 6 mei 2022

De acht Hasselter slagwerkers leggen het unieke moment vast

Op het hoofdpodium van het Overijssels Bevrijdingsfestival namen dondermiddag acht slagwerkers uit Hasselt plaats achter een blauw-geel olievat. De Irene-muzikanten hadden de eer mee te werken aan het 5 voor 5-moment. Op ieder bevrijdingsfestival in het land werd op dat moment luidruchtig onze vrijheid gevierd. Daan Wiersma (22) geniet vrijdag nog na van het spectaculaire moment voor duizenden bezoekers: “Dit was een kick voor alle slagwerkers.”

Alle drummers zijn onderdeel van de drumline van de marching band van Irene. “We zijn met twaalf man, maar we hebben we er gelukkig niet om hoeven vechten wie het podium op mocht.” Niet iedere slagwerker was in de gelegenheid door andere verplichtingen. Maar hoe kwamen de Irene-slagwerkers eigenlijk op dat podium terecht zo tussen de optredens van Meau en Diggy Dex? Daan: “We hebben sinds een tijd met Ronald Westra een nieuwe dirigent. Hij heeft ook met een vorige slagwerkgroep al meegewerkt aan het bevrijdingsfestival. Nu werd hij weer gevraagd en zodoende mochten wij meedoen.”

Een maand geleden kregen de muzikanten te horen dat zij op het hoofdpodium mochten verschijnen. “Trommeltechnisch was het niet zo lastig, we hebben vooral geoefend voor het visuele plaatje, het moest er ook mooi uitzien qua timing en bewegingen. Onze dirigent stond zelf ook op het podium en bediende de CO2-guns voor het special effect.” Daan kijkt met heel veel plezier terug op het moment. “Het was ontzettend gaaf voor zoveel publiek. Dit is wat we als drumline ook meer willen gaan doen in combinatie met techno en hardstyle. We blijven daarnaast wel altijd onderdeel van de marching band.”

Naast het optreden was ook het genieten om backstage iets van het sterrenbestaan mee te krijgen. “We dronken na het optreden nog een biertje daar toen Snelle en z’n band arriveerde voor zijn optreden.”

Check ook deze NOS-video, vanaf minuut 1 zijn de Irene-slagwerkers te zien.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour