25 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Baak viert 50-jarig bestaan

Geplaatst op: 9 mei 2022

Foto's Gerrit Slurink

Leden van de Hervormde Gemeente De Baak vierden dit weekend het 50-jarig jubileum van hun kerk. Zaterdag begonnen de festiviteiten met onder meer een fietstocht, quiz en een barbecue. Zondag was er een bijzondere viering waarin oud-predikanten Engelsma, Van Elten en Doorn, via een digitale verbinding de schriftlezingen verzorgden.

Zaterdag werd geopend met een interview waarin drie leden van het eerste uur geïnterviewd werden door Johan van Dijk. In dat gesprek vertelden Wim Nijmeijer, Thera van Steeg en Gerrie Hartman over de beginjaren van de kerk.  Anekdotes van vele bekenden uit het verleden werden opgehaald; Hoe bijvoorbeeld iedere cent bij elkaar werd gespaard om een eigen kerkgebouw te krijgen. Iedereen werd ingezet om oliebollen te bakken en verkopen, uien te pellen, certificaten van de kerk te kopen en nog veel meer.

Na deze gezamenlijke opening ging de groep uiteen. Een deel van de ging samen fietsen en de anderen namen deel aan een kerkquiz. De gezellige dag werd besloten met een barbecue. Meer dan 120 leden van de kerk genoten van elkaars gezelschap, het lekkere eten en het mooie weer.

In de viering zondag ging dominee Henk van Veldhuizen voor in de dienst. Het thema van de dienst was ‘De hand aan de ploeg’. De liturgie was gebaseerd op die van 50 jaar geleden en ook tijdens deze dienst werden er net als toen kerkenraadsleden bevestigd in hun ambt. Na afloop van de dienst volgden nog toespraken van burgemeester Bilder, Klaas van de Kamp, classisvoorzitter van de PKN en Ad Oskam van de Baak. De feestelijkheden werden besloten met een kop koffie/thee en gebak. In de kerk kon iedereen deze dagen ook terugkijken naar de beginfase van de Baak. Aan de muren hingen een aantal foto’s en documenten die herinneren aan vroeger.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour