7 oktober 2022 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veerpoort-expositie geopend in het gemeentehuis

Geplaatst op: 9 mei 2022

Van de oorspronkelijke Veerpoort is een maquette onthuld. Foto's Gerrit Slurink

Nas de feestelijke opening van de Veerpoort is maandag een expositie geopend over de opgraving die daaraan vooraf ging. De expositie is de komende weken voor iedereen gratis te zien in de hal van het gemeentehuis van Hasselt.

De opening maandagmiddag is verricht door John Assink van Stichting Archeologie Zwartewaterland. Hij is naast Hans Veldman en Jan Holthuis één van de initiatiefnemers van de herbouw van de Veerpoort. Voorafgaand hield wethouder Gerrit Knol ook een toespraak.

Over het archeologisch onderzoek is bovendien een boekje gemaakt. Wethouder Harrie Rietman overhandigde dit boekje aan het TiP (Toeristisch informatiepunt) en de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing (HHM).

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour