10 juni 2023 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kijk ook binnen bij gemaal Streukelerzijl

Geplaatst op: 12 mei 2022

Niet alleen de molen is geopend zaterdag voor publiek, ook bij gemaal Streukelerzijl zijn bezoekers welkom. Sinds 2008 is al de Nationale Molen- en Gemalendag in mei. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in het gemaal die het waterpeil regelt en zorgt voor voldoende water.

Medewerkers van het waterschap geven rondleidingen door het gemaal en bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Waar moet je rekening mee houden als je het gemaal bedient en welke machines gebruikt het waterschap om ervoor te zorgen dat het waterpeil onder controle blijft? Op deze en andere vragen krijgen geïnteresseerden antwoord als ze een bezoek brengen aan het gemaal.

Streukelerzijl is een monumentaal gemaal uit 1925 zorgt er voor dat het water uit het binnenland afgevoerd kan worden richting het IJsselmeer. Naast gemaal Streukelerzijl staat gemaal Galgenrak dat zorgt voor het peilbeheer van de noordelijke polders.

Adres van gemaal Streukelerzijl: Gennerdijk 20

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour