10 juni 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Scootmobielers spijkeren bij voor veilige deelname verkeer

Geplaatst op: 12 mei 2022

Scootmobielgebruikers kunnen weer veiliger op weg. Veilig Verkeer Nederland (VVN) hield vorige week, in samenwerking met Fytac Ergotherapie, een scootmobieltraining in Cultureel Centrum Het Teeuwland te Hasselt. Deze training is bedoeld om scootmobielbezitters vooral veiliger maar ook met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen.

De cursus bestond uit een theorieles en een praktijkles. De deelnemers aan de cursus kregen tijdens de theorieles informatie over de actuele verkeersregels waarbij met name de verkeersregels voor scootmobielgebruikers aan bod kwamen. Daarna gingen zij buiten oefenen op een uitgezet parcours met lastige obstakels, hobbels en een slalom. 

Ook het achteruitrijden en inparkeren kregen de nodige aandacht van de deskundige VVN-instructeur Joop van Bel. De scootmobielgebruiker is steeds meer een vertrouwde verschijning in het verkeer. Dit vervoermiddel is voor steeds meer mensen een uitkomst om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Desondanks kan dat deelnemen een heel waagstuk zijn. Door leeftijd, ziekte of gebruik van medicijnen kan het overzicht en reactievermogen veranderen.

Ergotherapeut Mirjam van Dalfsen was aanwezig om naast de instructie in de praktijk ook eventuele vervolgafspraken te maken. Ergotherapie voor de scootmobiel wordt voor tien uur vergoed uit de basisverzekering. Ook veranderen de verkeersregels met enige regelmaat waardoor men zich vaak wat onzeker en angstig voelt in het verkeer. Redenen genoeg voor de deelnemers om deze cursus te gaan volgen. De deelname aan de training, die werd uitgevoerd op verzoek van de gemeente, was gratis en vond plaats in een ongedwongen sfeer en werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour