28 juni 2022 Gebruikers online: 9
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zonovergoten reünie kampioensteam 1969

Geplaatst op: 16 mei 2022

Foto's Wim Poelhekken

Het Olympiaans kampioenselftal van seizoen 68-69 was zaterdagmiddag op reüniebezoek bij Olympia’28. Na ontvangst en lunch in het sponsorhome gingen de heren het veld op voor het maken van de teamfoto’s. Aansluitend werd vanaf het nieuwe terras de wedstrijd tegen BAS bekeken.

In 1969 werd Olympia’28 in de allerlaatste speelronde kampioen in de 4e klasse oost met één punt voorsprong op ’t Harde. Het was in de tijd dat Olympia’28 nog voetbalde aan de Prinsenstraat en een zogenaamde elftalcommissie de opstelling bepaalde. Het kampioenschap werd destijds gevierd met een boottocht. Dat in 53 jaar veel veranderd is moge duidelijk zijn, maar de onderlinge sfeer en voetbalpraat waren op de zonovergoten reünie gelukkig als vanouds. Het 2-4 verlies van Olympia’28 tegen BAS was jammer, maar mocht de sfeer dan ook niet drukken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour