27 november 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia verliest opnieuw en lijfsbehoud blijft onzeker

Geplaatst op: 21 mei 2022

Olympia 1 heeft het tij niet weten te keren zaterdag. Voor de vijfde keer op rij verloor de Hasselter hoofdmacht, ditmaal in en tegen Oene. En omdat HTC, VIOS-V en Zwolsche Boys wel punten wisten te pakken, moet de ploeg serieus rekening houden binnenkort promotie-degradatiewedstrijden te moeten spelen. 

De ploeg van trainer Hans Roeland zit in een negatieve spiraal die wordt versterkt door verschillende blessures. Zo heeft de ploeg stevig aan aanvalskracht ingeboet met blessures van Jeffrey van de Belt en Ruben Willems.
Toch startte Olympia’28 zaterdag niet onaardig aan het duel. Maar de ploeg zit in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen, en zo troffen de eerste de beste kansen van Oene dan ook direct doel. De 2-0-ruststand werd daarmee bepaald. Brian Snijder, die herstellende is van ziekte, speelde kort maar was wel de gevaarlijkste man aan Hasselter zijde. Met een grote kans en een kopbal op goal was hij het dichtst bij de aansluitingstreffer. Toch lukte het hem en zijn ploeggenoten niet om nog een vuist te ballen. Oene gooide kort voor het laatste fluitsignaal de deur definitief op slot met de derde treffer.

Nu moet Olympia volgende week hopen dat de bezoekers uit Hattem verzaken in hun sportieve plicht. VV Hattem heeft de tweede periodeititel op zak en spaart wellicht de krachten voor de latere nacompetitie. Maar met weken van schraalte is het een pittige klus voor spelers en staf om weer eens punten te pakken. Komt het op de laatste wedstrijd aan in Zwolle tegen HTC, dan kan dat zomaar een do-or-die wedstrijd worden, waarbij de thuisploeg er moreel sterker voor staat.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour