25 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jonge wielrenners racen zaterdag weer door Hasselt

Geplaatst op: 24 mei 2022

Na twee jaar afwezigheid op de kalender wordt de Jeugdronde van Hasselt zaterdag 28 mei weer verreden. De ronde vindt weer op de gebruikelijke plek plaats. Het parcours loopt via Sikkel, Gareel, Lamoen en Zicht weer terug naar de Sikkel. Daar bevindt zich de start en finish. De wedstrijd is een officiële selectiewedstrijd in district Oost voor het aankomende jeugd NK op 11 juni in Nijverdal.

Er hebben zich inmiddels al meer dan 130 renners ingeschreven. Vanuit de regio doen weer verschillende jeugdleden van de organiserende wielervereniging Noordwesthoek in bijna alle jeugdcategorieën mee en er zitten meerdere podiumkandidaten tussen.

Omstreeks 9.15 uur worden de wegen afgesloten en kan het inrijden door de renners beginnen. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur en zal duren tot ongeveer 15.30 uur.

Wielervereniging Noordwesthoek bestaat sinds 24 maart 1966 en heeft mede aan de basis gestaan van succesvolle renners zoals, de nu in de Giro ‘d Italia actieve Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden. Deze editie staan er namens de Noordwesthoek geen deelnemers uit Zwartewaterland aan de meet. De vereniging hoopt dat jongeren uit de buurt zaterdag naar de wedstrijd komen kijken en enthousiast worden over de wielersport.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour