20 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Agnieten College met youthHansa in Duitse Neuss

Geplaatst op: 31 mei 2022

Drie leerlingen van het Agnieten College vertegenwoordigden Hasselt tijdens de youthHansa in het Duitse Neuss afgelopen weekend. De youthHansa maakt onderdeel uit van de de 42e Internationale Hanzedagen. De leerlingen maakten onderdeel uit van een groep van 80 jongeren uit hanzesteden met negen verschillende nationaliteiten. Het thema duurzaamheid was een belangrijk thema deze editie.

Tijdens de vergadering in de raadszaal van Neuss werd met grote meerderheid ingestemd om de komende jaren extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. De komende jaren worden rondom dit thema meerdere projecten opgezet. Daarnaast werden er nieuwe plannen gemaakt om elkaar vaker te ontmoeten. De Nederlandse delegatie wil volop samenwerken met de Rheinische youthHansa.

Daarnaast trokken de jongeren rond met de eigen delegatie van de gemeente Zwartewaterland. Ervaringen werden uitgewisseld. De jongeren waren van mening dat het programma van de jeugd een stuk interessanter en leuker leek dan die van de bestuurders.

Op de Hanzemarkt presenteerden de Nederlandse steden zich gemeenschappelijk. Op deze markt werd bij de stand ToruĊ„ de nodige informatie ingewonnen voor de Hanzedagen in Polen volgend jaar.

De jongeren overnachtten allen in de haven van Neuss op een hotelschip. Het volle programma bracht hen niet alleen richting de in de feeststemming verkerende binnenstad, maar ook naar de verschillende bedrijven in de haven. Zo werd er een containerbedrijf en een scheepswerf bezocht en waren er workshops rondom het thema duurzaamheid. Traditioneel werden de Hanzedagen afgesloten met een parade. Hiermee namen de internationale deelnemers afscheid van de gastvrijheid van Neuss.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour