17 augustus 2022 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Emoties bij hijsen Oekraïnese vlag en zingen volkslied

Geplaatst op: 10 juni 2022

Het was een kort maar bijzonder ontroerend samenkomen afgelopen woensdag bij de opvanglocatie Hart van Hasselt. Op de parkeerplek, in de regen, werd de Oekraïense vlag gehesen en het Oekraïense volkslied gezongen. Een moment dat veel emoties losmaakte bij de bewoners.

Namens de vrijwilligers van Hart van Hasselt sprak Annemarie de Jong de bewoners kort toe waarna de boodschap werd vertaald door Angela. Annemarie benadrukte in haar toespraak dat de mensen van harte welkom zijn en hopelijk in de locatie een veilig, warm thuis hebben gevonden, maar dat wij ons zeker realiseren dat de bewoners hier liever niet waren geweest. Om hun thuisland te erkennen en eren, werd vervolgens de Oekraïense vlag gehesen. Toen het volkslied vervolgens werd ingezet, kwamen de emoties los. Als afsluiting van het moment werd het spreekwoordelijke glas geheven op Oekraïne en op vrede. Opdat de vrede snel mag volgen!

De opvanglocatie Hart van Hasselt is gesitueerd aan de Hanzeweg in Hasselt. De locatie is een burgerinitiatief dat draait op vrijwilligers en biedt onderdak aan max. 75 vluchtelingen uit Oekraïne (26 kamers). Op dit moment heeft de locatie haar maximale capaciteit bereikt. Meer informatie is te vinden op www.hartvanhasselt.nl. Vragen kunnen worden gesteld via hartvanhasselt@outlook.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour