30 september 2023 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bertus Finke met voetbalpensioen

Geplaatst op: 14 juni 2022

Bertus Finke, op de knieën in het midden, als stralend middelpunt na zijn laatste wedstrijd. Foto Martien Wursten

Bertus Finke (35) heeft een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. Vanaf 2016 voetbalde de kleurrijke vleugelaanvaller bij Olympia’28. In deze tijd groeide Bertus uit tot een geliefde speler op ’t Hoenbroeck.

Dinsdagavond 7 juni speelde hij zijn laatste wedstrijd uit bij HTC. “Eindigen tegen de club waar ik ben begonnen en tegen jongens die ik ken, fantastisch.”
Bertus begon als ‘ukkie’ bij HTC en maakte in de jeugd uiteindelijk de overstap naar HFC Storica waar hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht. Met uitzondering van een twee seizoenen durend uitstapje naar Dieze West (2009-2011) zou hier tot 2016 blijven spelen. Toen volgde de overstap naar Olympia’28. Nu, na 6 seizoenen voetbal in Hasselt, is daar dan het voetbalpensioen. De leeftijd is de belangrijkste reden tot stoppen. Maar ook meer tijd voor gezin en werk zijn zaken die meespeelden in de beslissing.

In Hasselt groeide Bertus uit tot één van de publiekslievelingen. Op het veld rap, fel, sluw en soms een tikkeltje impulsief. Naast het veld betrokken, sociaal, openhartig en altijd in voor een praatje. Na een ernstige knieblessure waarvoor hij in februari 2020 geopereerd werd, was het de vraag of zijn voetbalcarrière nog vervolg zou krijgen. “Maar ik wilde heel graag nog één vol jaar spelen. Ben blij dat dat gelukt is met deze leuke groep. Ik kan het nu mooi afsluiten.” In zijn laatste seizoen beleefde Bertus ook één van zijn mooiste wedstrijden. Uit bij Swift ’64 scoorde hij als invaller een hattrick en bezorgde Olympia’28 daarmee een 2-3 overwinning.

Bertus kijkt terug op een mooie tijd in Hasselt. “Ik heb altijd genoten bij Olympia’28. Vanaf het begin ben ik met open armen ontvangen en voelde ik me thuis. Niks was te gek. Ik wil iedereen bij Olympia’28 bedanken voor hun gezelligheid en hulp.” Bang zijn dat we Bertus niet meer zien in Hasselt hoeven we niet. “De eerste competitiewedstrijd komend seizoen sta ik zeker langs de lijn”, aldus de kersverse voetbalpensionado.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH