17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Hasselts FUNfare’ eenmalig actief op Dweildag

Geplaatst op: 14 juni 2022

D'Hakkapel in 2017 in Genemuiden Foto: Klaas Noordstra

Onder de naam ‘Hasselts FUNfare’ verschijnt zaterdag een gelegenheidsformatie in de Hasselter straten tijdens de Dweildag. Het is een voortzetting van de voormalige d’Hakkapel dat al was opgeheven. Het dweilorkest bestond uit dames van Hasselts Fanfare. “Met het jubileumjaar van de Dweildag begon het toch weer bij de blazers en slagwerkers te kriebelen en werd besloten in te schrijven voor deelname aan deze 10e editie, maar buiten mededinging”, motiveert Karla Schelhaas de keuze om eenmalig samen te komen als dweilorkest.

In 2010 werd d’Hakkapel opgericht, eerst als probeersel met een optreden bij het ballonfestijn in Hasselt. Daarna kwamen diverse aanvragen binnen om een optreden te verzorgen. Van het bloemencorso Vollenhove, huwelijken, Cityrun Hardenberg tot de Dweildagen in eigen stad. De musicerende dames op roze hakken kregen extra ondersteuning van heren uit het orkest en hiermee kwam de ludieke naamswijziging “d’Hakkapel met steunzolen”.

Helaas werd het meerdere muzikanten een te grote opgave om naast de orkestrepetities en concerten ook de repetities van het dweilorkest te moeten bezoeken en daarmee uiteraard optredens verzorgen. Resultaat was dat de club werd ontbonden.

Onder een andere naam zijn de Fanfare-leden nu dus weer present. Karla: “Eenmalig nog eens deelnemen aan deze supergezellige dag. Daarvoor hebben wij een ander repertoire ingestudeerd en zelfs een nieuwe outfit en naam. Van roze naar technicolor als ‘Hasselts FUNfare’ hopen wij ons publiek te verrassen en trakteren op een leuk optreden.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour