17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Uitwisseling Agnieten College met Franse school  

Geplaatst op: 17 juni 2022

De eerste schoolreis sinds twee jaar is weer een feit. Een bus vol enthousiaste leerlingen vertrok naar het Franse Lignac voor een uitwisseling met de Franse school Jean Moulin 36 uit St. Gaultier. Dit vond plaats in het kader van het Erasmus+ project Natura2000. In maart waren de Franse leerlingen op bezoek geweest in Zwartsluis. De jongeren overnachtten in bungalowtenten op de bijzondere Camping Parc de la Brenne. Deze camping zorgt ervoor dat gezinnen met gehandicapte kinderen samen op vakantie kunnen.

De Nederlandse en Franse leerlingen trokken drie dagen met elkaar op. Daarbij stond het thema Natura2000 centraal. Er was een afwisselend programma samengesteld. Het regionaal natuurpark van de Brenne werd verkend en de leerlingen kregen in kleine groepen uitleg over de verschillende planten en dierensoorten die daar te vinden zijn. Het raften op de rivier La Creuse die door het natuurgebied stroomt zorgde voor de nodige verkoeling. De temperatuur in dat deel van Frankrijk was inmiddels opgelopen tot zo’n 35 graden.

Jean Moulin 36 is gehuisvest in een voormalig middeleeuws klooster. Het contrast met onze moderne school is dan ook groot. De leerlingen keken hun ogen uit tijdens de rondleiding. In de voormalige kapel gingen de leerlingen aan de slag met verf en kwasten om een paar grote kunstwerken te maken. In de middag werd een bezoek gebracht aan het middeleeuwse stadje Argenton-sur-Creuse.

Op de laatste dag werkten de leerlingen aan het maken van een placemat voor de regionale restaurants. In drie talen werden daarop informatie over het natuurgebied, spelletjes en eigen afbeeldingen verwerkt. Die middag konden de leerlingen de klimwand van de school uitproberen en werd de directe omgeving van de school verkend. Er was tijd voor een hapje en drankje, maar het einde van dit avontuur kwam in zicht. Nog één laatste gezellige avond op de camping en toen was het tijd om afscheid te nemen. De volgende dag gingen de klassen 3F en 3G van het Agnieten College via Parijs weer terug naar het vertrouwde Zwartsluis.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour