25 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Energiek Zwartewaterland maakt projecten zichtbaar

Geplaatst op: 18 juni 2022

Energiek Zwartewaterland timmert aan de weg en wil nog beter zichtbaar zijn voor de inwoners van de gemeente. Vrijdagmiddag onthulde de coöperatie tussen Hasselt en Zwartsluis twee informatieborden bij verschillende projecten. Tegelijkertijd werden de nieuwe huisstijl en website gepresenteerd. Met een QR-code op de borden kan straks elke passant daarvan kennis nemen. Deze zichtbaarheid en uitstraling zijn nodig om door te kunnen groeien met meer toekomstige projecten.

Energiek Zwartewaterland is een club van inwoners die collectief groene en lokale energie opwekt. Dat gebeurd met lokaal eigendom van inwoners. Door als collectief te investeren in grote aantallen zonnepanelen op beschikbare bedrijfsdaken in Zwartewaterland. Twee van deze projecten zijn al gerealiseerd en 40 inwoners doen daaraan mee, zo besparen zij op energiekosten. Coöperatie Energiek Zwartewaterland wil daarmee verder groeien. Dat begint met het plaatsen van informatieborden bij de twee projecten.

De coöperatie wil dus verder groeien. Daarvoor zoekt de energiecoöperatie Zwartewaterlanders met een groen hart. Mensen die graag willen bijdragen aan lokaal opgewekte groene energie. Maar ook vrijwilligers die zich voor het energiecollectief willen inzetten of het als crowdfunder willen ondersteunen. En daarnaast bedrijven of organisaties die dakruimte ter beschikking willen stellen voor plaatsing van zonnepanelen. Kijk op www.energiek-zwartewaterland.nl/doe-mee.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour