10 juni 2023 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Orkesten dweilen voor de tiende keer door de binnenstad

Geplaatst op: 18 juni 2022

Hasselt weet weer wat ze een paar jaar moest missen. Vanaf begin zaterdagmiddag zwelde de gezelligheid langzaam aan in het centrum met een vertrouwd recept. Voor de tiende keer startte de Dweildag met natuurlijk de verschillende dweilorkesten uit heel Nederland, braderie, kinderspeelparadijs, kleedjesmarkt en gezelligheid op de terrassen.

Rond 13 uur werd bij het hoofdpodium het ‘startschot’ gegeven vanaf het hoofdpodium aan de Kaai. De nieuwe sponsors Holland Verzekerd en Verhoek Hygienic werden in het zonnetje gezet maar ook voormalig naamgever OBN werd bedankt voor alle jaren steun afgelopen edities. Tussen de dweilorkesten sprongen ook andere straatartiesten in het oog, iets waar de organisatie meer in ge├»nvesteerd heeft. Zo sprong ook de Fissafiets in het oog, die steeds weer ergens anders opdook. Een dj met volledige installatie op een bakfiets brengt overal dansmuziek. Bovendien hebben alle bezoekers gelegenheid om zelf even achter ’the wheels of steel’ nummertjes uit te kiezen en effectjes te proberen.

Zoals eerder al aangekondigd moest Hasselt het dit jaar stellen zonder de succesvolle streetparade, die in 2018 gekoppeld werd aan de Dweildag. Maar de organisatie verzekerde dat dit onderdeel in 2023 gewoon weer op de agenda terugkeert, zelfs samen met een Nederlands Kampioenschap.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour