28 juni 2022 Gebruikers online: 9
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jonge Olympianen steken grens over voor internationale wedstrijd

Geplaatst op: 20 juni 2022

Niet veel 10-jarige voetballers maken het mee om met je team een wedstrijd over de grens te spelen. JO10-1 van Olympia’28 wel. Het team ging voor een oefenwedstrijd naar het Duitse SV Hoogstede. De ontmoeting was kortgeleden gepland door teamleider Eddie van den Berg en oud-Hasselter Iljan Bloemhof die nu in Duitsland woont, dichtbij Hardenberg.

Rond de klok van 11 liepen beide teams het veld op begeleid door Duitse rockmuziek. De wedstrijd werd opgetuigd als ware het een heuse interland was met volksliederen vooraf. Nadat er vaantjes waren uitgewisseld en de opstellingen door de speakers schalden werd er afgetrapt.

De Duitse opponent beschikte over spelers die wat ouder waren en duidelijk fysiek sterker. “Dat maakte zichtbaar indruk op onze jongens”, vertelt leider Eddie. SV Hoogstede schoot uit de startblokken en creëerde gelijk een kans. Toch kwam Olympia op voorsprong door Levi Bouwhuis, die al gauw een hattrick achter zijn naam had staan. Olympia was namelijk voetballend sterker dan de opponent en stond met rust al 0-5 voor. Na het laatste fluitsignaal waren ook de dubbele cijfers behaald, met 0-11 als einduitslag.

Ondanks de flinke nederlaag toonden de SV Hoogstede zich een warme gastvrije vereniging. ’s Middags gingen de vaders en de kinderen voor de ‘3e helft’ naar een camping in de buurt voor gezelligheid en zwemmen. Begin van de avond werd door Reinoud van KONTENTO een heerlijke barbecue verzorgd. Al met een heerlijk uitstapje voor deze Olympianen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour