28 juni 2022 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vijftig vrijwilligers collecteren deze week voor MLDS

Geplaatst op: 20 juni 2022

De landelijke collecteweek gaat maandag van start voor de Maag Lever Darm Stichting. In Hasselt staan ruim vijftig vrijwilligers klaar om te collecteren langs de deuren. Geen geld in huis? Geen probleem: er kan ook via de QR-code gegeven worden.

De stichting gebruikt het ingezamelde geld voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In die onderzoeken ligt de focus op vroege opsporing van spijsverteringskankers en betere diagnostiek voor maag-, lever- en darmziekten en innovatieve behandelmethoden.

Een kwart van de Nederlanders kampt met een ziekte in een van de spijsverteringsorganen. Denk aan ziekten als Prikkelbaar Darm Syndroom, coeliakie of Ziekte van Crohn, die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloeden, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour